egyén - párkapcsolat - család

     
 

 
Köszöntjük honlapunkon!

Többnyire azok fordulnak hozzánk, akiknek házassága, párkapcsolata válságban van, akik a válás vagy a szakítás gondolatát fontolgatják. Mi úgy véljük, a szakítás a párkapcsolat integráns része. A válásnak pedig szakértői vagyunk.
Specialitásunk a dinamikus rövidterápia, aminek végén a felek világosan látják, van-e esély a kapcsolat fenntartására. Ha igen a válasz, új élményekre építve közös jövőképet alakítunk ki. Ha a végleges szakítás vagy a válás az alternatíva, akkor a „Hogyan jövünk ki jól?” jelmondatunknak megfelelően olyan helyzetet segítünk teremteni, amelyben a családi rendszer valamennyi tagja jobban érzi magát, mint azelőtt.
Szerencsére könyveinket olvasva, előadásainkat hallgatva egyre többen fordulnak hozzánk azzal a céllal, hogy gazdagítsák párkapcsolatukat, tartalmassá tegyék házasságukat, vagy éppen felkészüljenek a következő családi életciklusra, életútjuk következő szakaszára: esküvő, szülés, szülőség, gyermek-nevelés, fészekhagyás, nagyszülőség, gyász. 
Szemléletünkben a párkapcsolat a családi rendszer alapja. Pszichológus szemmel a gyerekek és a nagyszülők a családi rendszer részei, az ő egyéni életciklus változásaik is hatnak a család egészére. Igazán annak örülünk, ha a család minél több tagja megjelenik rendelésünkön.
A baba születése például gyakran előidézi az apa kujtorgását vagy az anyós rátelepedését. A kamasz lány beindíthatja az anya vetélkedését és ezáltal párkapcsolati elégedetlenségét. Az ifjú pár közös identitás keresése válságba sodorhatja a szülők kialakult közös identitását.
Ha tehát valaki egyéni konzultációra, terápiára jön hozzánk, pszichológiai szempontból éppúgy indokolt családi környezetének áttekintése, mint amikor gyerek vagy kamasz a pszichológiai tünethordozó.
Párkapcsolati terápián, gyermekpszichológiai foglalkozáson, kamaszokkal beszélgetve egyaránt azon vagyunk, hogy a résztvevőket olyan saját felismerésekhez segítsük, melyek lehetővé teszik körülményeik megfelelő alakítását. Ilyenkor bizony vissza kell fogni magunkat az elméleti fejtegetéssel. Előadásaink, képzéseink azt a tudást igyekeznek egyszerű, közérthető formában megfogalmazni, melyet a terápiás üléseken kimondatlanul, sőt, néha észrevétlenül használunk.
A pszichológiai rendszerszemlélet jegyében dolgozunk, úgy gondoljuk, az egyéni- és csoportos terápia is rendszerben működik jól és ennek teljességét a mentor adja meg. A mentor feladata, hogy a befejezett terápiás ciklus után rendelkezésre álljon a pár- illetve a család számára.
Aki könyveinkből kívánja megismerni szemléletünket, annak ajánljuk az Életút címűt, amely a születéstől a halálig követi az emberi élet pszichológiai törvényszerűségeit és a megértést irodalmi illusztrációkkal könnyíti. Szakmai műhelyünkbe és mindennapi életünkbe engednek bepillantást az Eseteink és a Hogyan jöttünk ki jól? című könyvek. A Szeretők című kötet arról szól, mikor és milyen alakban tud a családi rendszerben megjelenni a harmadik. Megírtuk a német változatát is Geliebten címmel.
Szülők válófélben című könyvünk abban segít, mit tegyen, ha úgy látja, házassága helyrehozhatatlanul megromlott, de a szülői szerepet továbbra is fontosnak érzi.
Családi életciklusokat áttekintő (és a résztvevőket támogató) projektünk a Szülők Kézikönyve oldalon követhető nyomon. Ennek a munkának első és megalapozó eleme a Jövőnk könyve, amit jegyespárok számára írtunk.

Ha úgy érzi tehetünk Önért, párkapcsolatáért vagy családjáért, szeretettel várjuk jelentkezését!

a Baktay házaspár: Baktay Zelka és Baktay Miklós

 

 

 
 
 
   

 
 
 


Kulcsszavak:
pszichológus, terapeuta, párterapeuta, gyermekpszichológus, szexuálpszichológus,
családpszichológus, gyógypedagógus, logopédus, élményterapeuta, rendelés, terápia,
kapcsolat gazdagítás, pszichoterápia, pszichológiai kezelés, pszichológiai tanácsadás, krízistanácsadás,
egyéni terápia, párterápia, házasságterápia, családterápia, csoportterápia, baba-mama csoport,
élményterápia, játékterápia, válság kezelés, krízis intervenció, pszichológia képzés, párkapcsolati képzés, mentor
képzés, pszichoteszt, pszichogram, házasság, párkapcsolat, család, gyermek, egyén, horkolás, fogyás, életvezetés, jövőkép


Erre a lapra olyan pszichológus kérheti a felvételét, aki

- hetente legalább háromszor rendel ÉS
- legalább három éves pszichológusi gyakorlata van ÉS
- legalább három pszichológiai irányzatban otthon van ÉS
- megfelelő referenciákkal rendelkezik ÉS
- megjelent legalább egy pszichológiai tudományos közleménye ÉS
- legalább egy idegen nyelven képes pszichológiai terápia folytatására ÉS
- a tudományos pszichológia hozzáállása mellett elfogadja a keresztény értékrendet is ÉS
- pszichológusi értékrendje középpontjában a család áll ÉS
- gyermek terápia esetén is számol a többi családtag szerepével.

Jelentkezés, bemutatkozás küldése e-mailben.


kezdőlap - párkapcsolat gazdagítás, házasság terápia - családpszichológia, gyermek rendelés
egyéni konzultáció - előadások, képzések - könyvek, médiaszereplés - **
Baktay Zelka - Baktay Miklós - Szabó Ágnes

Baktay házaspár