egyén - párkapcsolat - család

     
 

 
 
Amivel foglalkozott

- Szexuális zavarok
- A szexuális kommunikáció zavarai
- Szexuális diszfunkciók
- Az identitás zavarai
- Önértékelési zavarok, önismereti problémák felismerése, lehetséges megoldásai
- Krízisintervenció
- Párkapcsolati krízisek
- Párkapcsolati kommunikációs, érzelmi problémák felismerése, tanácsadás
- Depresszió, kilábalás, tanácsadás
- Fiatal felnőttkori válságok. A fejlődéssel járó krízisek és lehetséges megoldásai
- Anya-gyermek kapcsolati zavarok. Kinek a problémája? Megoldási lehetőségek, tanácsadás
Szemlélete, szakmai életrajza:

"Mi történt velem/velünk? Szenvedek, félelmeim vannak, valakit, valamit elveszítek, elveszítettem. Tele vagyok kérdésekkel, zavaros gondolatokkal és érzésekkel. Kihez, mihez forduljak segítségért, van-e segítség? Vajon adunk-e időt ,és teret magunknak ahhoz, hogy megértsük azt a folyamatot, ami életünknek ehhez a kritikus szakaszához vezetett? Ami most van, az mind következmény. Kellettél hozzá te is. Amit tehetünk önmagunkért az annyi, hogy kísérletet teszünk önmagunk megértésre. Mi a viselkedésünk, érzelmeink, gondolataink mozgatórugója, hogyan is működünk?
Segítője lehetek mindazoknak, akik elindulnak ezen az önmagukat megismerni és megérteni kívánó úton, ami sokszor fájdalmas. Kitartást és bátorságot igényel. Az önmegismerés folyamatának sosincs vége, hiszen mindig változunk. Amennyiben szélesebbre tárjuk önmagukra és a világra nyíló ablakainkat, ha képesek vagyunk szemléletünket frissíteni, újból meg újból rácsodálkozni arra, amit éppen a jelen kínál, akkor kialakíthatjuk a derű, a megértés és az ebből fakadó elfogadás érzését.
Szemléletemet a humanisztikus pszichológia, valamint az Indiában és Nepálban eltöltött egy év, az ottani tanulmányaim is alakították. Ennek középpontjában az átmenetileg talaját vesztett ember áll, aki hitem szerint rendelkezik olyan belső erővel és gyógyító forrással, amelyet, ha felismer önmagában, képessé válik arra, hogy kritikus helyzetéből kiutat találjon.
Gyógypedagógiai diplomámat 1979-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szereztem oligofrén-logopédia szakon. 1995-ben pszichológusként végeztem az ELTE Bölcsészet-tudományi karán. Egyetemi éveim alatt Dr. Lux Elviránál tanultam a szexuálpszichológiát. Szintén ez idő alatt végeztem el a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás egyesület 300 órás személyközpontú kiképző pszichoterápiás tanfolyamát, amely kommunikációfejlesztő és önismereti csoport vezetésére képesít. 1995-től 2005-ig a Zala megyei kórház pszichiátriai osztályán szexuálterapeutakánt dolgoztam. 2004-ben az ELTE Bölcsészettudományi karán tanácsadó szakpszichológus szakirányú szakképesítést szereztem, ezen belül krízis tanácsadói specializációt végeztem.
2005-2006-ban Indiában dolgoztam és Nepálban tanultam. Ladakhban, Őszentsége XII. Gyalwang Drukpa láma által alapított iskolában a Druk White Lotus School-ban dolgoztam bentlakó 3-12 éves korú gyermekekkel, mint fejlesztő pedagógus. Nepalban az International Buddhist Academy-n buddhista filozófiát tanultam, amelyből oklevelet szereztem. Életemnek ezek az eseményei jelentősen formálták, alakították pszichológusi szemléletemet is amit tudatosan alkalmazok a terápiában."

 

Lulu

Nyugodj békében, Lulu!


 
 
 

 
 
 
kezdőlap - párkapcsolat gazdagítás, házasság terápia - családpszichológia, gyermek rendelés
egyéni konzultáció - előadások, képzések - könyvek, médiaszereplés - **
Baktay Zelka - Baktay Miklós -Szabó Ágnes